Tuesday, November 4, 2008

Ja lilli ei saa ka täna panna

Kujutage ette - selle asemel, et aprillis pronksmees ära viia, viib peaminister Ansip talle lilled. Aga et see saaks sündida turvaliselt, piiratakse ala juba päevi varem aiaga. Ning ta jääb suletuks veel päevadeks. 

Ja sama tulevikus, vabadussamba juures. Sest milleks rahval vaja lilli viia, kui juba kõrged ametnikud selle nende eest ära teevad.

Aga just nii on juhtunud Venemaal. Punane väljak, kus asub Minini ja Pozharski ausammas, kus on selle päeva kangelaste ausammas, oli, on ja jääb veel mitmeks päevaks suletuks. Mine sa tea, lase veel rahval organiseerimatult, omapäi kellelegi austust avaldada, kuhu selline isetegevus kõlbab.

Täna ent suursündmus. Presidendi esimene kõne parlamendile. Mis sel aastal ehk ka midagi sisulist tähendab. Sest Putini plaan enam ei tööta, kriis vaatab sisse aknast ja uksest. Kui Medvedevilt sisulisi lahendusepakkumisi ei tule, võib oodata jälle korralikku finantspaanikat.

3 comments:

Meikar said...

Kas Medvedevi kõne rahustas siis inimesi? Ja mida sellest üldse Moskvas arvatakse?

arni.alandi said...

Silver Meikar kirjutas, et sa olla blogima hakanud rahva tungival nõudmisel.

No head rahva tungivat nõudmist sulle siis ja jätkugu seda kauaks!:)

Krister Paris said...

ehh, ei rahustanud ta midagi. Majanduse kohta polnud tal midagi öelda. Aga ülejäänut me juba teame, uus tsaar valitseb vähemalt kuus, aga võib-olla ka 12 aastat...