Wednesday, July 8, 2009

Putini kondoom maharullimisel



"Jumal on armuline, Vladimir Vladimirovitš lubas end valida 333. korda riigijuhiks!" hõiskas Moskvas alanud õllefestivali avamisel konferansjee. Ja rahvas huilgas naerukrampides vastu.

MIDA??!!! Jutt käib KGB taustaga riigi teisest (mõnedel väidetel jätkuvalt esimesest) mehest. Mis naljatlemine??

Aga Venemaa on vähemalt tunnetuslikult muutunud. Ei, OMON teeb demonstrantidega ikka 1:0. Ja jõuametkonnad ja ideoloogiateenistus on kindlalt tema ametkonna käes.

Ja ikkagi. Obama löök, kus ta võrdles Putinit mehega, kel üks jalg minevikus (loe: hauas), osutus hästi sihituks. Propaganda propagandaks, venelased ei võta enam Putinit kõikvõimsana.

Ja uus tulevik on see, mida nägin Seligeri laagris (jah, sellessamas, mida enne korraldasid Našid). Seal on putinismist, kui veel mõned leninlikud õpetussõnad välja arvatud, käed puhtaks pestud (vt pilt). Valitsevad tolerantsus, õppimine, innovatsioon - see, mida tuleviku Venemaa vajab.

Kui üks mu hea tuttav Vene ajakirjanik võrles Našit kasutatud kondoomiga, siis Putini kohta nii konkreetselt veel öelda ei saa. Aga maharullitav, tundub küll. Pole teda enam vaja. Putš on läbi, härrased, Venemaa tuleb tagasi!

1 comment:

Meikar said...

Vana tõde: kui anekdoodid venemal väga heaks lähevad, on riigis midagi väga halvasti.

Aga nõustun täiesti, et julgust ja vabadust on Venemaale vähemalt näiliselt pisut juurde tekkinud.

Silver