Tuesday, April 28, 2009

Ökokatastroofi-olümpia


Don't pave paradise to put up a parking lot!

Valus, hinnaga Putini raudse tahte all tuuakse Sotši olümpiamängud. Sest küsimus pole Sotšis, mängud toimuvad Krasnaja Poljanas, mille kõrval asub eestlaste küla Estosadok. Kohalikele tähendavad mängud valdavalt vaid viletsust ja ilmselt vajadust oma kodud igaveseks maha jätta. Siinne ökosüsteem aga hävib.

Sest tegemist on hingematvalt ilusa ürgloodusega, kus mägedest voolavad välja otse narsaaniallikad, ringi uitavad karud ja muud metsloomad ja jõgi oli veel hiljuti täis forelle.

Oli. Kalad paistavad olevat ehitustööde esimene selge ohver. Teine on mets - ja küllap koos sellega siis ka sealne loomariik. Kui olümpiarajatised valmis saavad, siis on paradiisi asemel betoonist õudusunenägu, kus küll ehk täitsa hea suusatada, aga ilma igasuguste elamusteta.

Kahjuks ei hakka keegi selliste "pisiasjade" pärast olümpiat boikottima ja kahjuks ei hakka Vene riik nende pärast ammugi midagi oma plaanides muutma.

Lihtsalt - siin võidetud medalitel on surmahõng, igaveseks kaotatud paradiisi kõdulehk küljes. Ja ärgem öelgem, et meie pole järjekordse puutumata laigukese hävingule kaasa aidanud. Ainult selle nimel, et äkki õnnestub "meie poistel" uhkelt defileerida.

Kõik spordi nimel!

1 comment:

Kaido said...

Oi kui palju loodust on läänemaailma arengule ette jäänud.