Sunday, March 1, 2009

Puhvet


Venemaal jälle valimised. Kui ei teaks, poleks tähelegi pannud. Ei ühti plakatit peaaegu, ei muud nähtavat agitatsiooni. Mis teha, kriis.

Ja muidugi, Moskvas endas ei valitudki midagi. Muidu aga peeti üle kolme tuhande kohaliku valimise.

Ning neile kõigele vaatamata inimesi vooris! Osavõtt polnud ehk selline nagu duuma või presidendivalimiste puhul ning ka Ühtne Venemaa ei saanud päris niisugust toetust (kuigi jõudis ligilähedale), aga valimised olid ehedad.

Kõige tähtsam paistab ikka olevat traditsiooniline puhvet. Kohe hea on minna oma häält andma, kui tead, et pärast kõhu täis saad.

Erinevalt Valgevenest küll viina ei anta. Ja erinevalt Valgevenest on ka kandidaate harilikult rohkem kui üks. Mitte et valik alati väga ahvatlev oleks: üldjuhul Putini parteist Žirinovski inimeste või kommunistideni. Liberaalidel kandideerida ei lasta.

Aga vähemalt ikkagi päev, kus midagi koos teha, kas pole :) isegi, kui see peale täis vatsa midagi ei muuda...

Eh, suutsin ise neidsamu vorstileibu õgides mõelda vaid lihale ja nii sai mu reportaažis pikemalt mõtlemata vasteldest lihavõte. Vabandan nende ees, kes selle peale samuti vorsti ja munade järele tõttasid :)

3 comments:

Larko said...

No see on juba vene mõistes allakäik kui puhvetis viina ei anta! :-P

Meikar said...

Kirikuelu toimetus teeb kindlasti märkuse Sinu eksimuse pärast. Sügaval paastuajal sööd vorsti ja kutsud teisi kah lihavõtteid tähistama! Ai-ai-ai! Nii ei tohi!

Valgevene valimistel nägime ju ka toredaid taidlusüritusi. Kui viina ei müüdud, siis kas vähemalt koolilaste napis riietuses tantsuetendusi valijatele kingituseks pakuti?

liina said...

ma mõtlesin kah eile, et kust sul need lihavõtted seal lõpus tulid.

ma nüüd ootan, et pood lahti tehtaks ja lähen ostan paki viinereid. muna isu ei ole.