Thursday, September 3, 2009

Konkurentsija, nazõvajetsa


Mõned asjad ikka arenevad siin Venemaal!

Aasta tagasi siia kolides võtsin selle, mis oli. Interneti, mis küll kiire, aga selleks, et saata oma videofaile, ikka piinavalt aeglane. Pakkimata minut kulges Eestisse umbes täpselt pool tundi. Minu idee, et võiks ju rohkem maksta, kui saaks kiiremini, langes mõistmatutele plassnägudele.

Aga aeg läheb ja teenusepakkujaid tuleb juurde. Täna tuldi ja pandi uus kaabel. Just - täna. Mis sest, et tellisin alles eile. Venemaa mõistes üüratu kiirus. Eelmine kord tulid montöörmehed alles kolmandal katsel, olles mind enne sundinud kaks päeva lihtsalt kodus ootama.

Selle juures ei tundugi pisiasi, et oma rooteri pidin ise seadistama, sest montööridele käis see üle jõu, enam kuigi tähtsana. Kuigi - kui raske on siis aru saada, mis aparaadil peab laskma ise I.P. aadressi leida ja millisele sunniviisiliselt ette anda? Vastu rindu tagudes - mina mõtlesin välja, nö spetsialistid aga mitte :)

No olgu... ainult et tööpuudusest vist siin jätkuvalt rääkida ei saa. Tundub küll, et vähemalt netispetsialistiks saab jätkuvalt ka "inimene tänavalt". Ehk - Venemaa on endiselt kõigi võimaluste maa.

Aga nett - sõltuvalt kellaajast varasemast kuni 20 (!) korda kiirem!

2 comments:

Indrek said...

kui saladus pole, mis see kiirus siis kah on?

Anonymous said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....