Thursday, May 14, 2009

Dorogi i duraki


Eks me kõik tea, Venemaal jätkub pidu neile, kel "homopilet", nagu üks miilits seda väljendas. Ehk eurovisioon. Muidugi, Moskva suuruses linnas seda ehk ülemäära ei märka, aga siiski, aga siiski - no kui isegi peaminister Putin käis avamisel...

Külalistele, eriti neile, kel mingi kaart kaelas, pakutakse parimat, mida Moskva suudab. Kalamarjast Kremli ekskursioonideni. Miilitsapatrullide saatel läbi liiklusummikute laveerimist. Ja muidugi sisetingimustes kogu maailma kõige erakordsemat valgusshowd.

Aga ikkagi. No ei suuda. Lihtsalt inimfaktor ei luba. Kardan, et võib-olla suuremalegi osale külastajatest jääb glamuuri asemel meelde kokkupuude miilitsaga. Kes on a) umbkeelne ja b) kui mitte just otse ülbe, siis vähemalt mitte abivalmis ega ka kompetentne. Aga miilitsast ei saa üle ega ümber. Teinekord on muidugi päris lõbus, kui nad eurovisiooni fännide peale midagi ruuporist vene keeles karjuvad, aga neist mitte muhvigi aru ei saada :)

No ja siis sellised räigemad asjad nagu ka enda poolt pealt nähtud stseen, kus üks miilits soovitas teisel käed pärast "roojaste" Eesti lipuvärvide puudutamist puhtaks pesta. Seda tolerantsusele pühendatud eurovisiooni sissepääsu juures!

Muidugi, olen kohanud (pärisel ka) üliviisakaid korravalvureid, kuid need on kurb erand. Ja usun, et ainuüksi miilitsanäide seletab, miks Venemaa on selline nagu ta on. Eliit võib teha ilusaid või kurje, kuid vähemalt arusaadavas keeles sõnu. Ülejäänu aga: teed ja...

2 comments:

Märt Ridala said...

On seal Venemaal nii hullusti? Millest see ebaviisakus huvitav tuleb? Kas on mingi vahe ka, et kas Moskva või mõni muu regioon? Kas Moskoviidid tunnevad ennast erilisemalt, et ikkagi pealinnast ja maksavad? :-) Mirkutski blogi kirjeldab tunduvalt sõbralikumaid inimesi.

Unknown said...

Vaata, küsimus pole selles et nad tunneksid end ülbemalt kuna on pealinn. Moskva on täis tohutult lahedaid inimesi, kuid sellest hoolimata ons eal oma jagu ka lolle. Ja nende mentaliteet on selline: enne keelata ja siis uurida, mida oli. See on väga suletud ring.

Ning Moskvat vihkavad kõik ülejäänud regioonid Venemaal. Just ülbuse tõttu.