Wednesday, September 2, 2009

V Moskvu, v Moskvu...


Ja tagasi "suure kodumaa" pealinnas. Liblikas küll mälestus suvisest Eestist. Seekord läks täppi, peale ühe suure hüdrojaamaõnnetuse ei sündinudki siin augustis ei sõda ega midagi. Võis vabalt ka "väiksel kodumaal" leiba teenida ja suve nautida :)

Aga nüüd, kui "suurega" kohtumise juures pea alati kohustuslikult kaasnevad pisikud korralikult kerest välja saab, taas lugude kallale. Ehkki siin on selgelt veel tunda suverammestust - tänavad õhtuti lausa kestendavad tühjaksjoodud õllepurkidest, kuid rahvast ja trügimist päeviti nagu väga ei tunnetagi - loodetavasti ka uuel hooajal põnevatest teemadest puudust ei tule.

Rääkimata naabritest. Moldovast, kust pärast valimisi tulevad kõige peadpööritavamad kuulujutud poliitilistest arengutest. Ukrainast, mida ootavad jaanuaris vist viimaks tõesti valimised ja küllap järjekordne gaasisõda. Ja muidugi meie kõigi lemmikust, ettearvamatust Batkast...

Ootamas kohe aga Moskva päev, kuhu saabub eeskätt kohale noorus Moskva oblastist :) ja ei teagi, mis saab sel aastal opositsiooni meeleavaldustest - viimane lõppes tõhusa džuudovõttega - kõik osavõtjad nabiti kinni juba metroost väljudes ja kogu lugu. Kahju, ei saa videopilti ega midagi.

Ja ometi, ja ometi... mitmed märgid näitavad, et Kremlis tõsiselt käärib, Medvedevi-Putini ühistele Sotšipiltidele vaatamata. Suvi on surnud, elu alaku!

No comments: